Massa färg.


Runkeeper.

Jag har börjat med en ny rutin, och det är att promenera varannan dag i rask takt. Inte bara för motionens skull, utan också för att få ljus och frisk luft. Det är bra för både kropp och knopp sägs det ju. Jag brukar promenera ungefär 4,5 km, vilket tar ungefär 35-40 min. Med lite go musik i lurarna så går det som en dans och innan jag hinner blinka så är jag hemma igen. Jag ska verkligen försöka hålla på detta, för jag känner redan efter en vecka hur mycket fördelar det för med sig. Men jag ska inte sticka under stolen med att det ibland är segt att ta sig ut i kylan, när man kan sitta och mysa under en filt i soffan med kaffe istället. Så visst behöver man lite pepp och motivation ibland, absolut! Idag testade jag appen Runkeeper för första gången, och den var så himla bra! Man kunde se hur länge man hade varit ute, hur långt man hade gått, hur många kalorier man hade bränt och vilken medelhastighet man hade. Fantastiskt som motivationshöjare!!
 

Colours.

 
Fick inspiration igår när Tommyboy tuggade M&M´s så jag var tvungen att leka lite med godisarna. I detta fall - i form av ett hjärta. Redigerat har jag gjort på Pixlr.com.
 
Vad får ni fotoinspiration från?

Black and white.

Här nedan är två bilder som jag tog på Alexandra i förra veckan. Det var helt perfekt ljus, och kameran ville samarbeta med mig. Är riktigt nöjd med dessa fotona, det är nog mina absoluta favoriter från den fotograferingen! Sedan att Alexandra är vacker som en dag ligger ju lite till fördel för fotona, haha.
Jag älskar kontrasterna i dem, Alexandras mjuka färger och väna uttryck kontra den hårda och ruffiga stenväggen bakom.
 

Fotografi.

Jag har den senaste tiden tagit upp mitt fotointresse igen, något jag faktiskt har saknat. Det är så kul med kreativt skapande! Särskilt kul blir det med rätt utrustning och rätt tekniker. Utrustningen ska inom kort uppdateras med nytt kamerahus samt objektiv och lite annat småplock som underlättar ljussättning och annat. Teknikerna däremot är ju inget man kan köpa sig till, såvida man inte tar någon fotokurs såklart. Men det är inte min plan, min plan är att öva, öva, öva! För övning ger ju färdighet sägs det. Jag lär mig mer och mer, och ju bättre jag blir desto roligare är det att fota och desto mer inspiration får jag till att fota mer. Jag tror verkligen att det kan vara något för mig, det är ju så kul! Och det finns såå mycket att lära! Med rätt teknik kommer man långt, men utan rätt utrustning så kan det vara svårt att få bilderna som man vill. Så man skulle kunna säga att teknik och utrustning är två grundpelare, som såklart bygger på lusten och inspirationen!
 
 
Det är verkligen sant som det sägs, det är fantasin som sätter gränserna!

Tyskland - Sverige blir till tisdagsspa.

Hej ♥
 
Nu var det några dagar sedan jag skrev här, skola och livet har liksom kommit i vägen. Och det är faktiskt helt okej, blogga gör man när man har lust och tid.
Idag är det iallafall fotboll på tv, Tyskland - Sverige, och mannen är bänkad. Jag sitter här bredvid och har spa, för det är ju just så - ibland kan man sitta bredvid och känna närheten på samma gång som man är inne i sitt liksom. Det är skönt när förhållandet och hittat sin plats och på något sätt blivit sådär avslappnat men ändå inte slappt, lovely. Nu ska jag fortsätta med mitt spa:ande här. Ha en go kväll! :)
 

Saker som jag stör mig på - Del 1.

1. När jag åker spårvagn/buss/tåg/whatever och påstigande passagerare knör sig på innan jag har hunnit gå av.

2. Folk som (helt ogenerat) lyssnar på musik högt ur mobilhögtalarna på allmänna färdmedel ungefär som om man drev något slags mobilt disko.

3. När man ska hälla exempelvis ketchup ur en glasflaska. Först kommer inget, sen kommer inget, sen kommer allt. Typ.

4. När jag ser på en film som är dålig. Men jag kan inte stänga av, för jag måste ju veta hur den slutar. I slutet får man ändå inget tillfredsställande svar. (Exempel: Babycall)

5. Bilförare som blinkar fel i rondeller. Ska du svänga höger - blinka höger, ska du svänga vänster - blinka vänster. Det är verkligen inte svårare än så!

6. Människor som ALLTID ska tycka något, som verkligen alltid har en åsikt om ALLT. Är det ens möjligt att ha så mycket åsikter??

7. Folk som stannar mitt i en rörlig folkmassa. Varför??

8. När man sminkar sig och får till mascaran så sjukt bra. Och så nyser man och blinkar till - helt plötsligt har du mascara överallt.

9. När man duschar på kvällen och konstaterar att håret inte behöver tvättas. När man sedan vaknar på morgonen har håret blivit skitäckligt men man har inte tid att tvätta det.

10. Relationsstatusen på Facebook som lyder "Det är komplicerat". Varför vill man berätta det för hela världen? Liksom: "hej, jag har problem i min relation".


Hela Sverige bakar varandras recept.

Jäklar vilken diskussion det har blivit kring cupcakeskriget! Jag tänkte ge min syn på saken kring det hela, för det en är en intressant diskussion som helt har tappat proportion till händelsen i fråga. För er som inte vet vad detta handlar om, finns det att läsa här, här eller här.
 
Den stora frågan är - kan man stjäla ett recept? Vilket leder oss vidare till nästa fråga - kan man äga ett recept? Vilket ger mig en tredje frågeställning - kan man stjäla något som ingen äger?
 
Eftersom att Leila troligen inte har uppfunnit cupcaksen så tycker jag inte att hon har särskilt mycket att komma med, och i vilket fall så anser jag inte att det är något att bli sur eller whatever för. Inte sitter uppfinnaren av kanelbullen eller kladdkakan och gnäller över att folk bakar efter deras recept. Vill man inte att andra ska baka ens recept så ger man fan i att dela med sig utav dem, så det så.
 
Hade jag varit Leila hade jag absolut inte kommit med sådana uttalanden som hon har gjort. Hon borde istället ha skrivit "Ett av mina recept var med i Hela Sverige bakar, grymt ju!!", då hade hon samtidigt som hon påpekade att receptet var hennes (vilket hon verkade vara väldigt mån om) ha framstått som en stolt människa istället för en bitter bitch. Hon har gjort bort sig, och jag tror att det är fler med mig som inte helt köper den där övergulliga och mysiga husmorsimagen med tillhörande rosablommigt förkläde efter detta.
 
Varför skriver man ens en kokbok om man inte vill att folk ska använda recepten och baka efter dessa?
 
 

Kanelbullens dag

Är det kanelbullens dag så är det. Vi har haft gofika här hemma under kvällen med kanelbullar och vaniljte. Har ni ätit några bullar idag? :)


Autumn.


Onsdag.

Ikväll har vi en riktig tvkväll här hemma, precis som onsdagar alltid har varit för min del. Tidigare idag har vi varit iväg på ett informationsmöte om vår nya bostad. Det är en nyproduktion så allt är helt nytt för oss alla, och det var mycket information som skulle ut till oss boende. Det bjöds på smörgås och kaffe och i slutet så fick vi alla gå runt i våra respektive lägenheter och kika och mäta om så önskades. Det var så himla mysigt att få gå runt i vårt hem, tidigare har vi bara fått se en visningslägenhet, som visserligen ser likadan ut, men det är ändå en annan känsla att vara i det som är vårat. Hur som helst så är vi mycket nöjda med vårt köp och längtar som två barn på julafton efter att få flytta in!
 
Som sagt så är det riktig tvkväll här hemma idag. Först ut var "Halv åtta hos mig", som ju är så underbart! Vidare blir det "Nybyggarna" för att sedan runda av med säsongsstart av "Grey´s Anatomy", som jag längtat! Alltid lika kul på hösten när alla favoritserierna drar igång igen efter sommaruppehåll och annat tycker jag.
 
Ha en mysig kväll ♥
 

Världens mumsigaste kladdkaka.

 
150 gram smör
3 dl socker
2 st ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
 
Smält smöret (eller använd flytande) och rör ihop det med sockret. Rör i ett ägg i taget. Blanda ner mjöl vaniljsocker och kakao i smeten. Häll i smord och bröad form (gäääärna kokos) och grädda i ugnen på 170 grader i ca 20 min. MUMS!

Att slå ihop två hem till ett, att två hjärtan slår som ett.

Jag och T-man har stora planer för framtiden, men många utav dem får vänta, då man får ta ett steg i taget - vissa stora, andra små. Om två veckor kommer vi ta ett rejält steg - vi ska flytta ihop! Vill bara skrika ut till hela världen hur lycklig jag är som har träffat denna underbara karl och att jag faktiskt ska få somna bredvid honom varje kväll, höra hans snarkningar (jobbiga, men ack så trygga) varje natt och få se honom varje morgon (jag veeeet, superklyschigt!!).
 
Nåväl, vi har köpt en lägenhet. En helt underbar lägenhet till och med, som kommer att bli världens bästa hem. Alltid rent och städat, alltid bäddat och alltid en doft av nybakade bullar. Jag älskar när man fortfarande kan ge sådana statements och faktiskt nästan tro på dem själv.
 
Att flytta ihop är inte baaara guld och gröna skogar (bara nästan), det innebär även att  man får rensa ut saker man tycker om och välkomna prylar in i hemmet som man kanske inte älskar. Både på grund av att två hem ska in i ett men även för att det gäller att kompromissa. Jag gillar inte hans tavlor och han gillar inte mina prydnadsänglar, han vill inte ha lila som accentfärg i vardagsrummet och jag vill ha fler prydnadsgrejer och "myspysgrejer" än vad han vill ha. Detta är i det stora hela småpotatis och egentligen inte något vi hänger upp oss på. Vad som komma skall är att vi, kära som få, ska dela hem och bas. Vi ska dela hemförsäkring och få post till samma brevlåda. Jag får äntligen kalla honom "sambo" och dela mitt liv med den man jag älskar. Det är inte småpotatis, utan ALLT.
 
  

Hej mig.

Nu är jag tillbaka här i det så kallade cyberspace efter ett uppehåll som har varit så långt att det nästan är synd att kalla det uppehåll. Det är mer som en nystart från ruta ett. Speciellt eftersom att jag nu har ny fräsch blogg som kommer att vara helt på mina egna villkor och med helt annat fokus än tidigare. Jag kan villigt erkänna att jag senast var näst intill besatt av statistik och antal kommentarer. Där vill jag inte hamna igen och tror inte heller att det kommer bli så, då jag som person inte riktigt är densamma. Inte lika bekräftelsesökande och skör, utan mer åt det hållet av den människan jag faktiskt vill vara. I övrigt kommer bloggen ha ganska så likt tema som den förra, det vill säga en skvätt personliga saker (men inte fullt såå personligt som tidigare), mat och bak, inredning, vardagspussel och massa andra grejer som ligger mig varmt om hjärtat.
 
Ses vi snart igen?
PEACE! ♥